Türkiye Genelinde Hava Durumu Nasıl? Hangi İller Sarı Kod?

Türkiye Genelinde Hava Durumu Nasıl? Hangi İller Sarı Kod?

Yurdun doğu kısmında bugün sağanak yağış bekleniyor. Öğlen saatlerinden itibaren kuvvetli yağış konusunda Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarıda bulundu. 34 il için sarı kod uyarısı yayınlandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM); başta Doğu Akdeniz olmak üzere, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. 2 Mayıs Perşembe günü birçok kentte etkili olması beklenen yoğun yağış olacağı aktarıldı.

ekran-resmi-2024-05-02-13-31-10.png

34 İL İÇİN SARI KOD UYARISI

Geçtiğimiz günlerde İç Anadolu , Orta Akdeniz ve Orta-Batı Karadeniz’de sarı kod uyarısı yapılmıştı. Bu yarının ardından Ankara’da yoğun yağış sele neden olmuştu. Şimdi de ülkenin doğusu için aynı uyarı geldi. İşte sarı kod uyarısı bulunan 34 il;

“Adana, Adıyaman, Ağrı, Amasya, Artvin, Bingöl, Bitlis, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Tokat, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Osmaniye.”

ekran-resmi-2024-05-02-13-31-55.png

ANTALYA’DA HAVA NASIL?

Akdeniz bölgesinde yer alan Antalya, sarı kod uyarısının dışında kalıyor. Kentte, öğleden sonra az bulutlu bir hava tahmin ediliyor. Hissedilen sıcaklık ise 20 ile 25 derece olarak açıklandı.

Antalya’da hafta sonu gök gürültülü yağmur bekleniyor. Cumartesi ve Pazar günleri için yağış ihtimali olduğu aktarıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler